Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@10:50:41 GMT

ساماندهی پساب فاضلاب بیرجند ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۳۱۲۶۱

ساماندهی پساب فاضلاب بیرجند ضروری است

به گزارش خبرنگار ایرنا علیرضا عباس‌زاده روز سه‌شنبه در نشست کمیته کنترل آبیاری محصولات کشاورزی با فاضلاب خام و پساب افزود: مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌ها نباید اجازه دهند فاضلاب در اراضی کشاورزی رهاسازی شود، در صورت مشاهده باید جلوی استفاده غیرمجاز کشاورزان برای آبیاری محصولات از پساب فاضلاب گرفته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: پساب تصفیه فاضلاب شهر بیرجند در برخی موارد می‌تواند جایگزینی برای منابع آب باشد لذا باید ظرفیت و محدودیت‌های استفاده از این آب بررسی و اعلام شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر از بخشی از پساب تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند برای محصولات علوفه‌ای و درختان غیرمثمر استفاده می‌شود.

وی افزود: از طرفی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به استفاده از این پساب در برخی محصولات کشاورزی حاشیه رودخانه شاهرود و روستاهای اطراف هشدار داده که موضوع باید مدیریت شود.

عباس‌زاده با اشاره به رهاسازی پساب تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بیرجند در رودخانه شاهرود و استفاده غیرمجار کشاورزان روستاهای اطراف برای آبیاری محصولات گفت: استفاده از این پساب برای بخش کشاورزی در صورتی‌که گرید کشاورزی داشته باشد بلامانع است.

وی اظهار داشت: استفاده از پساب فاضلاب برای کشاورزی باید توسط سازمان جهاد کشاورزی استان تعیین تکلیف و محصولاتی که بلامانع است اعلام شود و نیز جلوی سوء استفاده برخی کشاورزان که به صورت غیرقانونی از پساب برداشت و استفاده می‌کنند گرفته شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده و اعلام شرکت آب و فاضلاب استان، استاندارد پساب فاضلاب رها شده با استانداردهای موجود همخوانی دارد اما همچنان باید دانشگاه علوم پزشکی نسبت به ارزیابی و کیفیت پساب اقدام کند.

وی عنوان کرد: پیشنهاد می‌دهیم مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی محمدیه نسبت به کاشت آزمایشی محصولات کشاورزی تنها با استفاده از پساب اقدام و دانشگاه علوم پزشکی و سازمان جهاد کشاورزی با انجام آزمایشات و تحقیقات نتیجه را برای کاشت محصولات جایگزین اعلام کند.

عباس‌زاده در ادامه در ارتباط با تانکرهای حمل فاضلاب در برخی شهرستان‌های استان گفت: در طول سال‌های گذشته مکان‌هایی برای تخلیه فاضلاب خام به وسیله تانکر در برخی شهرستان‌ها مشخص و معین شده که دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به برخی مکان‌ها و تانکرهای فاقد مجوز گلایه دارد.

وی تاکید کرد: اهمیت این موضوع به ‌ویژه از باب تاثیری که بر سلامت انسان‌ها دارد از اهمیت زیادی برخوردار است لذا باید وضعیت کلی استان در این خصوص پایش و مکان‌های مربوطه توسط دانشگاه تعیین شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در مجموع حمل و تخلیه فاضلاب خام به وسیله ۱۶ تانکر در استان انجام می‌شود اظهار داشت: از لحاظ تعداد و حجم این تانکرها که ماهانه هفت هزار مترمکعب و سالانه ۸۰ هزار مترمکعب است، مشکلی وجود ندارد امام ساماندهی و مدیریت تانکرها مهم است.

وی تصریح کرد: بیشترین حجم فاضلاب خام بنا بر اعلام شرکت آب و فاضلاب مربوط به شهرهای بیرجند و قاین است که با راه‌اندازی تصفیه‌خانه فاضلاب بخشی از این معضل حل و فصل می‌شود.

عباس‌زاده ادامه داد: با توجه به اینکه راه‌اندازی تصفیه‌خانه فاضلاب در این شهرها زمان‌بر است لذا باید تا آن زمان برنامه‌ای موقت برای ساماندهی و مدیریت تانکرهای حمل و محل تخلیه فاضلاب پیش‌بینی و اعمال شود.

وی عنوان کرد: هر چند دفع غیربهداشتی فاضلاب در استان با نخاله‌های ساختمانی سنخیتی ندارد اما به نظر می‌رسد باید در این زمینه نیز راهکاری ارایه شود.

عباس‌زاده یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و اداره محیط زیست تاکید دارند که فاضلاب خام به سفرهای آب زیرزمینی نفوذ نکرده و آسیبی وارد نکند اما در شرایط عادی که گفته شده ۳۰ سال است فاضلاب در این محل‌ها دفع می‌شود باید محیط را ساماندهی و مدیریت کرد.

وی گفت: برای ساماندهی فاضلاب‌های خام که به وسیله تانکر حمل و تخلیه می‌شوند مکاتبه‌ای با فرمانداری‌های شهرستان‌های مربوطه انجام و نسبت به ساماندهی آن مجاب خواهند شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی افزود: در خصوص مکان‌هایی که فاقد مجوز هستند نیز موضوع در جلسه‌ای با حضور نمایندگان اداره محیط زیست، شرکت آب و فاضلاب، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های مربوطه مطرح و تعیین تکلیف شود.

وی بیان کرد: همچنین در این خصوص باید کمیته‌ای تشکیل و دانشگاه علوم پزشکی محل‌های تخلیه فاضلاب را تعیین و بر اساس مصوبه استانی موضوع را به فرمانداران شهرستان‌ها اعلام‌ کند.

عباس‌زاده ادامه داد: همچنین فرمانداران شهرستان‌ها باید نسبت به شناسایی تانکرهای حمل فاضلاب که فاقد مجوز هستند اقدام و در مهلت یک‌ماه تانکرها را ساماندهی کند.

وی با بیان اینکه موضوع تانکرهای حمل فاضلاب در کشور متولی ندارد عنوان کرد: از محیط زیست درخواست داریم این مهم را همچنان به عنوان معضلی که در کشور تعیین تکلیف نشده و متولی ندارد پیگیری کند تا موضوع تعیین تکلیف شود.

برچسب‌ها بیرجند دانشگاه علوم پزشکی تصفیه خانه خراسان جنوبی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بیرجند دانشگاه علوم پزشکی تصفیه خانه بیرجند دانشگاه علوم پزشکی تصفیه خانه خراسان جنوبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی دانشگاه علوم پزشکی تصفیه خانه فاضلاب تخلیه فاضلاب تانکرهای حمل پساب فاضلاب تعیین تکلیف شهرستان ها فاضلاب خام عباس زاده مکان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۳۱۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فخرالسادات هاشمی معاون امور مدارس سمای استان بوشهر در نخستین کارگروه ساماندهی تولید لباس فرم دانش‌آموزان این مدارس اظهار کرد: برای ساماندهی و مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه به‌منظور تأمین لباس فرم دانش‌آموزان، یک کارگروه تخصصی با مشارکت و عضویت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تشکیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قبل از سال تحصیلی جدید زمینه تهیه تولید لباس فرم دانش آموزان مطابق با استاندارد‌های موجود در حوزه تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید را فراهم می‌کنیم، اضافه کرد؛ لباس فرم دانش‌آموزان مدارس سما در استان باید با نگاه رونق تولید و مطابق با استاندارد‌های موجود در تخصصی و تجهیزات و ملزومات تولید و با استفاده از پارچه باکیفیت ایرانی تهیه و دوخت شود.

معاون امور مدارس سمای استان بوشهر افزود:‌ تولید این لباس‌ها از طریق فراخوان و جذب متخصصین داخل دانشگاه و سایر متخصصان خارج از دانشگاه برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک با انعقاد تفاهم‌نامه انجام می‌شود. این کار مهم با مشارکت معاونت پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی استان و مدیریت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان به اجرا درمی‌آید.

هاشمی عنوان کرد:‌ لباس از منظر جامعه‌شناختی و مباحث فرهنگی مهم‌ترین وجه ظاهر هویت بخشی انسان است و در بحث هویت بخشی همان‌گونه که مقام معظم رهبری تأکید داشتند، آموزش و پرورش مکلف بوده روی هویت کار کند و هویت‌ساز باشد که یک وجه آن لباس فرم مدارس است. آموزش و پرورش نباید تابع سلیقه‌های نامتقارن و مخالف با فرهنگ دینی و ملی باشد، آموزش و پرورش خودش باید بر مبنای اصول علمی، فرهنگ ایجاد کند.

وی بیان کرد: در توزیع و تهیه پوشاک لباس فرم مدارس باید فرهنگ ایرانی اسلامی، عدالت رعایت شود و دانش آموزان نیازمند هم با حفظ کرامت مورد توجه قرار گیرد.

همکاری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزد بوشهر در تولید لباس فرم

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز گفت: این معاونت با مشارکت مراکز رشد و واحد‌های فناور و شرکت دانش‌بنیان استان و با استفاده از ظرفیت‌های مادی و معنوی خود به‌منظور برنامه‌ریزی برای اجرایی کردن سیاست‌ها و راهبرد‌ها و شیوه‌نامه ساماندهی تولید لباس فرم دانش آموزان مدارس سما و تدوین و ابلاغ فرآیند اجرایی کار مطابق با دستورالعمل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در استان و با هماهنگی کامل با معاونت امور مدارس سما استان و دیگر اعضای کارگروه و کمیته‌های اجرایی در سطوح مختلف اقدام می‌کند.

عبدالرحیم پذیرا ادامه داد:‌ یکی از مهم‌ترین اهداف طرح و تولید پوشاک و لباس فرم مدارس، توسعه فرهنگ عفاف و حجاب و صیانت از موازین شرعی و عرفی در لباس فرم دانش‌آموزی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش آنا، در این جلسه مسائلی همانند فراخوان و چاپ پوستر نسبت به ثبت‌نام اعضای هیئت علمی تمام‌وقت، وابسته، مهارت یاران، دستیاران آموزشی، دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی برای مشارکت در شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه مطرح و مورد بررسی قرار گرفت و در ادامه هر یک از اعضا به بیان نظرات خود در این باره پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شکوفایی صنعت همدان با ایجاد بندر خشک
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • کارگروه تخصصی برای ساماندهی شبکه مهندسی پوشاک دانشگاه تشکیل می‌شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شود
  • پروژه های آب و فاضلاب جنوب استان اردبیل ساماندهی می شوند
  • بیداری نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی به داخل دانشگاه‌های آمریکا رسید
  • ساماندهی مراکز مجاز جمع آوری سیب صنعتی د رارومیه
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • پلیس آمریکا: سرکوب تحصن دانشگاه کالیفرنیا ضروری است